Reklama
 
Blog | Karol Wild

Vážený pane …

Vážený pane šéfredaktore,

jste již několik měsíců šéfredaktorem MF DNES, listu, který jsem dosud považoval za nejlepší české noviny. Nyní o tom začínám pochybovat. Dal jste k tomu sám důvod. 27. září jste napsal článek s názvem „Zelené pokrytectví“. Půlka článku je zaměřena proti panu Bursíkovi a druhá půlka proti paní Cabrnochové, kandidátce zelených na Praze 10. Když si pozorně všimnu Vašich aktivit jako nového šéfredaktora, zjišťuji, že jste se proti nikomu v novinách nepustil tak tvrdě, jako proti těmto dvěma. Dokonce jste nikoho jiného v listě nekritizoval, kromě těchto dvou zelených kandidátů.

 Ptám se: šlápli Vám na kuří oko? Nebo nevíte o nikom, kdo jeden den sedí jako člen v ČSSD a na druhý den už je na volitelném místě v ANO? A desítky, možná stovky přeběhlíků Vás nezajímají, jen pan Bursík? Mnoho lidí kolem mne tvrdí, že si pan Babiš koupil noviny proto, aby přes ně mohl ovlivňovat veřejné mínění a před volbami znemožnit kandidáty za jiné strany. Já si to nadále o panu Babišovi nemyslím, ale nabývám pocit, že někteří novináři – jako například Vy – se mu snaží zametat cestičku sami, dobrovolně a v naději, že si pan Babiš všimne, jak jsou vůči němu servilní a patřičně se bude revanšovat. Například tím, že jim ponechá jejich teplé místečko. Ale vraťme se k článku.

Pan Bursík se před pěti lety nešťastně a nevhodně prorocky vyjádřil o panu Kalouskovi, že chce do ODS. Nedošlo mu, že pan Kalousek by v ODS hrál podružnou roli, zato v TOP09 je Někdo. Zaráží mne, jak si jeho vyjádření z před pěti let pamatujete. To musíte mít obrovskou paměť. Obvinil jste pana Bursíka z přeběhlictví . Ale musíte přece vědět, že nepíšete pravdu. Pan Bursík, když se mu nepodařilo nasměrovat Stranu zelených k opuštění ekoteroristických levičáckých metod a k zavedení liberálního přístupu, založil jinou stranu, rovněž zelenou. Takže žádné přeběhlictví v názorech na zelenou politiku, ale konzistentní pokračování v započaté linii. A pokud narážíte na jeho přeběhlictví údajně k TOP 09, měl byste vědět a pravděpodobně to také víte, ale nehodí se Vám to, že se pan Bursík vyjádřil před pěti lety o Kalouskovi a nyní kandiduje jako nezávislý kandidát a nikoliv jako člen TOP 09. Má podporu v panu Schwarzenbergovi, nikoliv v panu Kalouskovi. Nedávejte, prosím, tyto dva pány dohromady. A pan Bursík je nadále předsedou LES a nikoliv členem Kalouskovy strany. Je mi to líto, ale Váš výpad o zeleném pokrytectví Vám neudělal dobré šéfredaktorské renomé. 

Reklama