Reklama
 
Blog | Karol Wild

Pánové Volný a Antl

Pan poslanec Volný z ANO je nováček v politice. Jednak si ještě nevšiml, že takových pozorných chodců, jako je pan Michal Valášek, kteří (oprávněně) zbystří, když vidí poslancovo auto stát na přechodu pro chodce, jednak neví, jak se v případě dopravního přestupku zachovat. Měl se inspirovat panem JUDr. Miroslavem Antlem , staronovým senátorem. Toho ale asi také dosud nepotkal a nepoznal. Škoda, neznalost těch správných lidí v politice škodí.

 JUDr. Miroslav Antl byl zvolen podruhé senátorem. Jeho voliči již zapomněli, anebo jim je to srdečně jedno, že před časem jako náměstek policejního prezidenta jel opilý ve služebním autě a policisté mu naměřili 0,52 promile alkoholu v krvi. Krásný a dobrý příklad pro ostatní řidiče. Asi mu to ti další, kteří jezdí opilí, tolerovali. Když může chlastat on, proč ne já?

Co považuji za morálně ještě horší je to, že se pan Antl rok úspěšně vyhýbal převzetí obsílky a proto nikdy nebyl potrestán. To byl takový chudák, že nedokázal zaplatit pár tisícovek nebo si nechat strhnout body, které by mu za dva roky stejně vrátili? To radši riskoval veřejnou ostudu, vláčení v novinách i zápis do Wikipedie? Jak je vidět, voliči si nepamatují anebo jim je morální stránka senátora ukradená. Nebo že by ho spíše obdivovali? Jsou lidé, kteří na to nezapomněli, pane Antle. Být na Vašem místě, chodil bych kanály a ne do Senátu. Ale určitě bych radši převzal obsílku a postavil se k ní jako chlap a ne jako zbabělec.

Ale já jsem chtěl psát o nováčkovi, panu poslanci Volném. Neměl by jít zaplatit pokutu, ale poradit se se zkušeným kolegou panem Antlem. Ten by mu jistě poradil, jak se to dělá s těmi obsílkami, jak se jim vyhnout. To nestačí udělat jednou, ty obsílky chodí znovu a znovu, proto je nutné vymyslet takovou taktiku a strategii, aby každá výmluva (pokud se vůbec nějak vymlouval) byla věrohodná. Pan Antl to ví, proto by se všichni, kteří dostanou obsílku za dopravní přestupek, měli obrátit na něj jako na zkušeného odborníka. Především kolegové politici. Ať mají noviny zase o čem psát. Když pan poslanec Volný zaplatí pokutu, do Wikipedie se asi nedostane …

Reklama